Thursday, November 08, 2012

Custard Pudding

Bahan- bahannya:

1 cawan tepung kastad
2 cawan air
1 cawan air + 1 tin susu cair
1/2 cawan gula(kurangkan gula kalau x nak manis sgt)
secubit garam
1 sudu teh mentega

Cara- caranya:

1) Tepung kastad dibancuh dengan 2 cawan air.
2) Panaskan separuh susu
3) Masukkan bancuhan tupong dan air tadi dalam susu dan kacau sehingga sebati sebati
4) Masukkan baki susu, mentega, gula dan garam secukup rasa
5) Jika nampak terlalu keras tambahkan sedikit air dan kacau sampai masak dan nampak berkilat
6) Masukkan ke dalam loyang dan ratakan
7) Biarkan sejuk kemudian masukkan dalam peti sejuk
8) So, lepas tu bawak keluar dari peti sejuk, potong dan makan

Selamat mencuba!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment